Auteur Topic: 'beveiliging' versterker  (gelezen 7744 keer)

Anonymous

  • Gast
'beveiliging' versterker
« Gepost op: december 08, 2003, 13:32:19 »
heb versterker in mn starlet gehangen, was hard nodig, heb hem uit mn vaders auto gehaald, waar hij toch niet meer nodig was.
In die auto deed hij het altijd vrij aardig, en nooit problemen mee gehad,
nu hij in de starlet hangt is het echter minder geworden, als het volume enigszins omhoog gaat, en er komt een bas, dan klikt de versterker een keer, en slaat hij de bass over, hierna gaat hij weer gewoon verder, tot de volgende bass.
de versterker is2x 100W/50WRMS van velleman
de boxen zijn 2x 240W/120WRMS van jbl

klinkt toch vrij waardeloos zo.
waar kan dit aan liggen?
of is het gewoon puur dat de versterker niet meer vermogen kan leveren.

ps. in d versterker zitten 2 draaiknoppen voor sensitivity, deze heb ik nou bijna helemaal omlaag moeten draaien, omdat hij anders constant 'uitgaat'
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Offline mister_fix_it

  • Admin
  • ******
  • Berichten: 24617
  • ┤PrutĚser (de ~ (m.)): iem. die erg onhandig en kn
    • Starlet Club Holland
(Geen onderwerp)
« Reactie #1 Gepost op: december 08, 2003, 14:01:30 »
IK denk: nieuwee versterker kopen. 1tje met wat meer vermogen.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door mister_fix_it »
Opinions are like assholes, everybody has one, and sometimes they stink too

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #2 Gepost op: december 08, 2003, 16:23:45 »
was ik al bang voor :(
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #3 Gepost op: december 08, 2003, 17:19:37 »
misschien ligt het aan je kabels.
dat je misschien dunnere kabels als je vader hebt zitten aan je versterker.
Mocht dat niet het geval zijn, dat je misschien je pa zijn kabels gelijk hebt meegenomne naar je sje, moet je even kijken naar je accu. Het hoeft niet leeg te zijn maar wat kan die accu naar je versterker sturen bij een Bass of kijken naar je speakers, misschien dat ze beter zijn als die van je pa en dat je hierdoor een zwaardere versterker moet kopen of van een betere merk wat eigenlijk niet echt bestaat.
En niet te vergeten dat in een Sje de muziek anders klnkt, voorbeeld, ik had een woofer in mijn wagen maar die klonk voor mij niet hard genoeg heb ik het in een maat van mij zijn opel astra gezet (verkocht eigenlijk) en daar gaat dat ding kei hard.
Dus toen dacht ik ook van K**.
kijk eerst alles na en dan horen we het weer van je .
 Kijk ook goed naar je massa.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #4 Gepost op: december 08, 2003, 21:42:39 »
het kan zijn dat als je je versterker teveel stroom weg trekt en daar door ""uitgaat" of een bass overslaat

dit kan je voorkomen door er een condensator tussen tezetten
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #5 Gepost op: december 08, 2003, 21:47:40 »
ik zou eens je kabels nakijken, misschien ergens een stuk wat niet helemaal fris meer is.
lijkt me sterk dat je een condensator nodig heb voor zo'n zwakke versterker, je hebt een condensator nodig bij een aardig goede subwoofer.

Maar ik zou er niet teveel moeite insteken, die versterker is natuurlijk niet echt wat je zegt 'toppie' .

Misschien kan je door een andere versterker vvan een kennis erachter komen waar het probleem zit.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Offline mister_fix_it

  • Admin
  • ******
  • Berichten: 24617
  • ┤PrutĚser (de ~ (m.)): iem. die erg onhandig en kn
    • Starlet Club Holland
(Geen onderwerp)
« Reactie #6 Gepost op: december 09, 2003, 12:27:53 »
Ow ja een condensator ja dat zou ook wel eens kunnen helpen.... Nog niet eens aan gedacht.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door mister_fix_it »
Opinions are like assholes, everybody has one, and sometimes they stink too

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #7 Gepost op: december 09, 2003, 17:03:26 »
ik denk wel dat coolkast gelijk kan hebben jongens, dus voordat je gelijk gaat kopen zou ik het eerst nakijken met een andere versterker, of tenminste je woofer op een andere versterker.
Probeer maar wat.

groeten romero
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #8 Gepost op: december 09, 2003, 18:15:38 »
dat van die kabels kan het ook zijn,
zal ik eerst eens controleren,

in mn pa zn auto liepen er van de accu naar de versterker 2 gezekerde kabels,
daarvan heb ik er 1 laten zitten, en 1 in de starlet gehangen, deze splitst op de helft waardoor ik twee kabels heb.
ook de aarde is 'niet geweldig'
Waar hebben jullie je versterker geaard? mijn versterker ligt in de kofferbak...

en die boxen waren in de andere auto beduidend minder... (170W piek/45WRMS)


ow, en maat van mij heeft vanaf zijn radio 4x50watt uitgang, en krijgt een veel zwaardere bass dan mij:(
vind ik helemaal niet leuk B|
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #9 Gepost op: december 09, 2003, 19:44:38 »
de massa kabel moet zo kort mogelijk zijn, ff een schroefje opzoeken in je kofferbak, de lak eronder vandaan schrappen, dat je op het kale chassis zit, en dan je kabel eronder klemmen.

waarom zou je 2 kabels nodig hebben? dat snap ik niet helemaal, gewoon 1x een 15mm2 plus-kabel leggen moet genoeg zijn.
Caliber heeft een heavy cable set, hier zit alles bij;
-5m lange 15mm2 kabel
- 1m lange 15mm2 kabel
- zekeringhouder
-zekering (40ampere)
-15mm2 amp connectoren
-RCA signaalkabel 5m

Citaat
ow, en maat van mij heeft vanaf zijn radio 4x50watt uitgang, en krijgt een veel zwaardere bass dan mij:(
vind ik helemaal niet leuk


Dit heeft helemaal niet met je uitgang te maken, je gebruikt immers je interne versterker niet meer als het goed is.
als je een mindere bass heb kan dat aan het merk radio liggen, ik weet dat sony's nogal schel zijn, en kenwood wat rustiger geluid hebben.
ook zou je eens naar de filters van je versterker kunnen kijken, misschien staat dat verkeerd afgeregeld.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #10 Gepost op: december 09, 2003, 22:14:55 »
Steven LUISTER GOED NAAR OOM ROOMEROO.

Ga naar een audiozaak en koop het dikste kabel wat je maar kan krijgen en kom niet met eentje di dunner is dan 10mm2, neem bijv. die 15mm2 wat COOLKAST je heeft aangeraden.
Zet je MIN vast aan je kofferbak hakje( dus aan die twee dikke schroeven bijv. ) en ga dan maar eens kijken , ok.
Dan laat je ons het weer horen.
En ga niet met minder dan 70 euro want anders ga je naar huis zonder kabels.

groeten romero.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #11 Gepost op: december 09, 2003, 22:32:41 »
waarom 2 kabels? omdat de versterker voor allebei de kanalen aparte voeding heeft,
ligt nou een 10mm kabel in, die opsplitst in 2 10mm kabels.
dit wordt dan morgen gewoon vanaf de accu 2 10 mm kabels, zou volgens audiozaak hier genoeg moeten zijn voor een versterker die maar zo weinig vermogen heeft.
de aarde moet zeker aan gewerkt worden,
zal morgen nog wel eens kijken wat hij dan doet

van maat van mij is dus zonder versterker...
dat is net waarom ik het zo erg vind
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Offline djurny

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 343
(Geen onderwerp)
« Reactie #12 Gepost op: december 10, 2003, 10:01:44 »
2 kabels van 10mm2 is ook prima, als er maar 2 pluskabels van 10mm2 naar achter lopen
en koop niets van caliber, je betaalt er veel te veel voor
ik heb mijn kabel bij hifipoint gekocht in beugen (onder nijmegen/cuyk) en betaalde een mooi prijsje  ;)
of ga eens langs bij je lokale acr dealer

trouwens over welke versterker praten we hier? 1 met 2 aparte voedingen is niet zomaar een huis-tuin-en-keuken versterker! (denk ik  :P )
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door djurny »
Evil Genius zegt "Zonder meer dingen aannemen, onder het motto het heeft een T▄V keurmerk

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #13 Gepost op: december 10, 2003, 12:44:22 »
Citaat van: "djurny"
2 kabels van 10mm2 is ook prima, als er maar 2 pluskabels van 10mm2 naar achter lopen
en koop niets van caliber, je betaalt er veel te veel voor
ik heb mijn kabel bij hifipoint gekocht in beugen (onder nijmegen/cuyk) en betaalde een mooi prijsje  ;)
of ga eens langs bij je lokale acr dealer

trouwens over welke versterker praten we hier? 1 met 2 aparte voedingen is niet zomaar een huis-tuin-en-keuken versterker! (denk ik  :P )

caliber of iets soort gelijks  dan :P
ik heb niets van caliber in mijn wagen liggen, maar toch ben ik 85 euro kwijt geweest voor mijn kabels.. maar dan heb ik wel 3 rca kabels liggen.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Offline mister_fix_it

  • Admin
  • ******
  • Berichten: 24617
  • ┤PrutĚser (de ~ (m.)): iem. die erg onhandig en kn
    • Starlet Club Holland
(Geen onderwerp)
« Reactie #14 Gepost op: december 10, 2003, 12:59:23 »
Moet gewoon van een vrien kabels claimen!!! :J  ^O^
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door mister_fix_it »
Opinions are like assholes, everybody has one, and sometimes they stink too

Offline djurny

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 343
(Geen onderwerp)
« Reactie #15 Gepost op: december 10, 2003, 13:21:08 »
Citaat van: "Coolkast"
Citaat van: "djurny"
2 kabels van 10mm2 is ook prima, als er maar 2 pluskabels van 10mm2 naar achter lopen
en koop niets van caliber, je betaalt er veel te veel voor
ik heb mijn kabel bij hifipoint gekocht in beugen (onder nijmegen/cuyk) en betaalde een mooi prijsje  ;)
of ga eens langs bij je lokale acr dealer

trouwens over welke versterker praten we hier? 1 met 2 aparte voedingen is niet zomaar een huis-tuin-en-keuken versterker! (denk ik  :P )
caliber of iets soort gelijks  dan :P
ik heb niets van caliber in mijn wagen liggen, maar toch ben ik 85 euro kwijt geweest voor mijn kabels.. maar dan heb ik wel 3 rca kabels liggen.
goeiekoop dan  ;)  je wil niet weten hoeveel ik kwijt was aan bekabeling en klemmen :x
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door djurny »
Evil Genius zegt "Zonder meer dingen aannemen, onder het motto het heeft een T▄V keurmerk

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #16 Gepost op: december 10, 2003, 14:23:57 »
sinds dien weet ik dat kabels inderdaad duur zijn :)
maarre hoeveel was jij kwijt dan?
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #17 Gepost op: december 10, 2003, 15:30:51 »
Als je eens in de buurt van Almere bent moet je eens langs de ICE-factory langs gaan, hebben ZEER mooi (en goed) spul liggen.
Heb daar kabel van rol af gekocht (ong 8 mtr 15mm2) was destijds 15 Euri kwijt (was het laatste stukje op de rol).
Je zou ook eens bij de Media Markt kunnen kijken (hebben soms mooie kabelsetjes in de aanbieding).
Heb zelf alleen kabel hoeven aan te schaffen, heb 60 Amp. zekering, Splitter van 15mm2 naar 4x 15mm2 en versterkers van zwager gekregen :D

Heb helaas geen internetadres van the ICE-Factory, maar misschien dat iemand anders je daar aan kan helpen.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Offline djurny

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 343
(Geen onderwerp)
« Reactie #18 Gepost op: december 10, 2003, 16:09:48 »
check sys mainpage voor het adres van de ice factory
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door djurny »
Evil Genius zegt "Zonder meer dingen aannemen, onder het motto het heeft een T▄V keurmerk

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #19 Gepost op: december 10, 2003, 17:08:00 »
Mediamarkt i wel aardig duur.

groeten romero.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #20 Gepost op: december 10, 2003, 18:02:16 »
heb kabels van een electrozaak hier (ook heel goedkoop)
zekering enversterker uit ons pa zn auto geript,
kabels voor de boxen lagen er al. toch apart; die boxen zonder versterker:S

maar ben er iig al achtergekomen dat bij een van de 2 uitgangen de kabels van de versterker naar de boxen kortsluiting maakte, maar dat was pas vanaf gisteren zo. verder heeft mn broer hele dag de auto meegehad B|  B|  dus nog niet veel vooruitgang.

is er trouwens eigenlijk iemand bekend met velleman???
website is http://www.velleman.be, best onoverzichtelijk, maard e versterkers daar zijn over het algemeen wel een stuk zwaarder dan de mijne :N
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #21 Gepost op: december 10, 2003, 20:05:20 »
Velleman is hobby zooi, heb hier zelf wat dingetjes van Velleman liggen en ik vinnet eigenlijk drie x niks. Zit zelf in de elektronica, velleman is leuk voor de pruts maar voor kwaliteit moet je zeker niet bij hun zijn.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »