Techniek > Interieur & Audio

dashboard verwisseld, geen stroom bij radio

(1/2) > >>

Maerijn:
Ik heb het dashboard van mn vriendin's auto verwisseld maar krijg geen stroom  uit de stekker van de radio. De sigarettenaansteker krijgt wel stroom en aangezien dat dezelfde zekering is lijkt me dat niet het probleem.

Klopt het dat de geel/blauwe draad constante 12v is en grijs de geschakelde? Heb er een multimeter aan gehangen maar meet er niks. Kan ik ergens een stekker vergeten zijn?

SkaBla:
Je kan zeker ergens een stekker vergeten zijn, maar dat kunnen wij niet zien ;)

Maerijn:

--- Citaat van: SkaBla op januari 15, 2020, 11:55:50 ---Je kan zeker ergens een stekker vergeten zijn, maar dat kunnen wij niet zien ;)

--- Einde van citaat ---

haha klopt  ;D vind het alleen zo raar dat de sigarettenaansteker wel werkt maar de radiostekker niet, omdat het lijkt alsof ze op dezelfde 'groep' zitten

SkaBla:
Ja, maar zijn wel verschillende stekkers. De sigaretten aansteker heeft een aparte stekker. De radio stekker komt rechtstreeks van de kabelboom dacht ik? Eventueel alle andere zekeringen doormeten en goed controleren of alle massa punten vastzitten.

JZ:
Ik kan me vergissen, maar het is niet dezelfde zekering (ervan uitgaande dat je een p8 hebt of dat een p8 hetzelfde stroomschema heeft als een p9) De ene zekering is radio en die is gekoppeld met de zekering onder het dashboard (15A). De sigarettenaansteker is gekoppeld met je klokje e.d. en is 20A en zit onder de motorkap. Je klok werkt nog wel als deze zekering eruit ligt, maar minder fel. Ik denk dat dit komt omdat het geheugen van de klok en het contact aan (= klok aan) op 2 aparte groepen zitten. Je binnenverlichting is ook niet meer aan te zetten als deze zekering eruit ligt. Check maar even :). Ben benieuwd naar het resultaat.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie