Auteur Topic: nieuwe radio in oude starlet  (gelezen 5472 keer)

Anonymous

  • Gast
nieuwe radio in oude starlet
« Gepost op: juli 16, 2004, 22:20:01 »
Omdat ik geen ander plekje kon vinden om deze vraag te stellen komt ie mooi hier!

Ik heb een toyota starlet 1.0 dx s6 uit '86. Nou heb ik vandaag een radio/cd/mp3 speler gekregen. Die wilde ik inbouwen en dat heb ik dus gedaan. Hij werkt prima op 1 dingetje na...

Elke keer als ik de auto start dan gaan alle voorkeurs-zenders eruit. Ik heb het kabeltje voor de continu-stroom aangesloten op de accu. Dit mocht niet baten.

Heeft iemand hier ervaring mee? En/of zelfs een oplossing?

Ik hoor graag van jullie
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #1 Gepost op: juli 16, 2004, 22:30:34 »
dan heb je dat kabeltje duidelijk niet goed aangesloten.

ik neem aan dat je een iso stekker  erbij hebt?
gele draad=> constante direct naar de accu, niet eerst langs  contactslot enzo. dan moet hij de zenders onthouden, anders doe je echt iets verkeerd
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #2 Gepost op: juli 16, 2004, 22:58:55 »
Ik heb die draad van de continu dus echt direct op de accu aangesloten. Ben er zeker van dat die draad goed zit. Heb het getest door het betreffende kabeltje even op een tijdelijke bron aan te sluiten en toen de motor gestart. Dit ging zonder problemen.

Het probleem is dus:
Zodra ik de motor start trekt ie zo hard alle stroom overal vandaan dat zelfs die draad direct op de accu de radio niet van stroom kan voorzien.

Misschien morgen proberen of ik 'm kan aansluiten op het circuit van de binnenverlichting.. . die zou ook continu moeten zijn namelijk. misschien zi daar een condensator oid tussen.


Of iemand moet een goede tip hebben!!!
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #3 Gepost op: juli 17, 2004, 09:00:09 »
pak je gele en je rode samen, en die meteen op je plus van je accu. heb ik ook gedaan en dan werkttie wel. tevens kan je dan je radio aanzetten als je sleutel niet in t contact zit (let dus wel op dat je m uitzet als je uit de auto stapt!!!) op die manier heb je helemaal niets meer te maken met je contact en werkt alles prima :)

gegroet en succes!!
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #4 Gepost op: juli 17, 2004, 09:21:04 »
Ook het bovenstaande heb ik al geprobeerd...
en helaas dat werkt niet.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Offline Super 5 Devil

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 2299
    • http://www.bkelektro.nl
(Geen onderwerp)
« Reactie #5 Gepost op: juli 17, 2004, 12:23:42 »
Nieuwe accu dan en snel... dalijk sta je ver van huis dat ie niet meer start... Of je radio is gaar ???
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Super 5 Devil »
My only limit is the limit of my car..... I\'m not driving fast, I\'m just flying low

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #6 Gepost op: juli 17, 2004, 18:43:31 »
Het kan zijn dat je de massa van de verkeerde draad haalt. Zoek zelf even een schroefje op die in het blik zit, draadje ertussen, dan heb je tenminste goede massa. Plus direct op accu, met zekering bij de accu uiteraard. Moet werken zo.

Duco.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #7 Gepost op: juli 17, 2004, 20:09:57 »
Weet je zeker dat de radio nog wel werkt  probeer het anders eens in een andere auto als je die mogelijkheid hebt.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #8 Gepost op: juli 17, 2004, 21:30:38 »
Het schijnt wel es te gebeuren dat de continue en de geschakelde stroom verkeerd om zitten op de stekker of de radio (blijkbaar is de specificatie van de stekker niet zo heel helder op dit punt). Ik heb het zelf niet gehad met de starlet, maar wel met een andere auto. Wellicht de moeite waar om te kijken of je die twee nog kunt omdraaien?

Mark
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #9 Gepost op: juli 21, 2004, 10:39:04 »
koppel de continu voeding aan de sigaretten aansteker dat werkt altijd....
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #10 Gepost op: september 10, 2004, 10:14:34 »
je moet de gele en de rode draad met elkaar omdraaien, dus dat zijn de 15 en de 30 draad, 30 constante stroom en de 15 geschakelde stroom en dan is het voorelkaar ,zo sluit ik ze bij alle auto's aan op mijn werk!!
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #11 Gepost op: september 10, 2004, 18:29:28 »
idd had hetzelfde probleem bij het inbouwen van mijn jvc radio de iso stekker was niet juist :|
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »

Offline rimave

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 805
    • http://www.rimave.nl
(Geen onderwerp)
« Reactie #12 Gepost op: september 10, 2004, 18:51:42 »
Ik heb die gele en die rode ook moeten omwisselen bij de Peugeot van m'n zusje anders deed de radio het geeneens.
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door rimave »

Anonymous

  • Gast
(Geen onderwerp)
« Reactie #13 Gepost op: september 15, 2004, 19:18:09 »
als de auto gestart is en je doet de radio aan en uit en weer aan blijft dan het geheugen er wel in staan? zo wel en de rest van de antwoorden van de mensen hierboven werken niet dan heb ik misschien de oplossing.
werkt 110% zeker,zo niet moet je maar een andere radio kopen,want dan is het qudt zooi.
oplossing: zet er een condensator tussen van min. 1farad.
houdt de spanning omhoog tijdens de start.
je zal ook zien dat de radio niet meer uitgaat tijdens het starten. ;)
« Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 door Anonymous »