Techniek > Interieur & Audio

Lekke versterker

(1/4) > >>

Super 5 Devil:
Heej heej!

Ik heb een probleempje met een versterkertje. Als ik het volume dicht zet dan lekt ie nog als een zeef geluid door. Ik kan het volume wel opschroeven met de gain knop op de amp maar dan nog hoor ik het geluid tamelijk hard tot hard doorkomen. Ik heb alle weerstanden en diodes doorgemeten en deze lijken in orde te zijn. Er is een weerstand die wel heel erg langzaam naar zijn waarde van 47k Ohm kruipt en een diode die heel langzaam naar zijn sperstand kruipt als je dit met een multimeter meet. Ik weet niet of dit een probleem is? De potentiometers geeft een weerstand van 20k Ohm als ie dicht staat en 0 Ohm als ie openstaat. Dit lijkt me in orde want 20k staat er ook opgeschreven.
Hoe kan het geluid nu zo hard doorlekken? Heeft dit te maken met een condensator of spoel of zal het eerder te wijten zijn aan een diode of weerstand?

Kan iemand me helpen a.u.b.? Als je er geen verstand van hebt, reageer dan a.u.b. niet want anders raak ik alleen maar verder van huis. Alleen nuttige tips dus!! B.V.D.

Gr. Dustyke

djurny:
hmmm das een goeie... klint als een soort bufferwerking op die manier? is er een elco'tje aanwezig op de ingangsprint? misschien dat die iets roet in het eten gooit? elco'tjes gaan nl niet je hele leven lang mee he?

Super 5 Devil:
Oke... wat is een elko?

djurny:
das een condensator die na lang gebruik in capaciteit kan afnemen, maw, die slijten op den duur ;)

Super 5 Devil:
Oke en hoe zien die er uit? Hetzelfde als een gewone condensator? Ik bedoel zo'n cilindertje? En wat zijn die dingetjes die eruit zien als een kleine zak meel met twee pootjes? Zijn dat ook condensatoren?

Oh ja Djurny, nog bedankt voor alle tips he!

Gr. !!!!!!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie