Auteur Topic: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is  (gelezen 2498 keer)

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Gepost op: augustus 17, 2019, 16:55:04 »
Heyy goeiedag mensen!

Sindskort weer een starlet gekocht, deze keer een p7 en een automaat

heb er niet veel geld aan uitgegeven maar er mag wel wat aan gesleuteld worden.

Ik heb de auto gekocht en een heel stuk gereden ( 170 km )

En hij hield zich goed, merkte al dat ie niet lekker liep dus ik dacht aan vervuiling in het brandstofsysteem

maar na 130 km gereden te hebben zette ik hem naast de pomp en sloeg ie stationair al uit.

auto kreeg ik moeilijk aan de praat daarna maar als ie loopt rijdt ie ook goed ( behalve dat ie stationair echt beroerd loopt, valt heel erg terug in de toeren stationair )

nu heb ik de volgende dingen al gedaan

- onsteking en verdelerkap schoongemaakt ( zat onderaan een olie vlek, denkelijk van de kleppendeksel )

- ontsteking iets vroeger gezet ( hierna liep hij een stuk beter en starten doet ie veel beter )

- Carburateurcleaner de kanalen schoongespoeld en alles schoongemaakt

- Brandstofcleaner in de tank gegooid

De auto loopt al een stuk mooier en hij is al een stuk feller, maar nogsteeds loopt ie niet lekker stationair,

wat zijn de problemen ?

- Rookt zwart uit de uitlaat

- Loopt stationair heel laag en schokkerig , maar als je gas geeft stottert ie niet, soms zou ik gas moeten geven om hem aan te houden.

en dit ^ waneer hij op bedrijfstemperatuur is.

Note :  moet je wel zeggen dat hij iets beter loopt als ik de kachel aan laat staan op warm, maar alsnog niet zoals t hoort.

wat zou het probleem kunnen zijn ?


Volgende wat ik wil gaan doen is

- Koeltemperatuursens or vervangen + Koelvloeistof ( omdat de koelwater al oud is )

- Brandstof filter vervangen

- vacuumleidingen vernieuwen

- Nieuwe bougiekabels en bougies

- kleppen stellen  ( 20/20 warm )

Ben ik zo goed op weg of zijn er nog paar andere dingen waar ik op moet letten ?

Het is een starlet met een 2E motor en carburateur

ook moet ik je zeggen dat een leiding achteraan de carburateur ( vanuit motor ruimte gezien ) die normaal een leiding is met een afdopping, dat die niet zo jofel meer is.

edit :  Reageert de carburateur motor op de temperatuursensor ? fan slaat wel aan

Dankjewel alvast  ;D



Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #1 Gepost op: augustus 17, 2019, 16:57:12 »
Oeps verkeerde knop

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #2 Gepost op: augustus 17, 2019, 18:37:26 »
Dat ie met de kachel op warm beter loopt kan ik niet helemaal plaatsen, zwarte rook is slechte ontbranding.
Kijk eerst maar eens naar de bougies, daar kan je vaak al het één en ander aan zien, waarschijnlijk zijn ze zwart.

En misschien moet ie wel iets harder stationair gezet worden, heb je de ontsteking zomaar even vroeger gezet of met een lamp?
Als de fan aanslaat hoef je de sensor niet te vervangen.

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #3 Gepost op: augustus 17, 2019, 19:39:43 »
idd lol zo erg moet ie niet afkoelen temperatuurmeter blijft ook prima, dus vind t raar

Bougies nog niet nagekeken maar wou ze al vervangen

Ik heb de punt gemarkeerd waar de ontsteking eerst zat en ik heb m een heel klein beetje verschoven, hij liep ineens veel beter ook begon ie stationair iets harder te lopen.

heb nog geen stroboscoop aangeschaft ,gauw maar even doen.

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #4 Gepost op: augustus 17, 2019, 19:59:02 »
Vaak kunnen ze wel wat vroeger, uit het boekje 5 graden dacht ik, kan makkelijk naar 10, lopen ze een stuk beter ja (en zuiniger)
Als je gaat afstellen (met de lamp) koppel dan wel de twee slangen van de vervroeger los en dop deze af, anders stel je hem verkeerd af.

Vervang eerst maar wat je wilt vervangen, kleppen stellen doet vaak niet veel aan beter af slechter lopen van de motor, of ze moeten erg ruim of krap staan.
Tikt ie als die warm is?

Offline Viktor

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 1075
  • 2E all the way
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #5 Gepost op: augustus 18, 2019, 12:36:55 »
Nog niet zo lang geleden had ik precies hetzelfde probleem.
En op een gegeven moment liep-ie helemaal niet meer stationair op benzine.
De exacte oorzaak heb ik nooit kunnen achterhalen.
Ik heb er een andere carburateur opgezet en toen was het probleem opgelost.
Dus in mijn geval weet ik in ieder geval zeker dat het probleem in de carburateur zat...

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #6 Gepost op: augustus 18, 2019, 13:35:52 »
Ik heb de bougiekabels nagekeken en die zijn nog goed!

Bougies waren wel zwart maar met een staalborstel waren ze gelijk schoon. morgen even nieuwe bougies halen

maar stationair doet ie t nogsteeds slecht al ie warm is, ruik zelf wel lichtelijk benzine geur alsof ie verzuipt.

wat viktor zegt, dit kan wel aan mn carburateur liggen!

want met koude motor start ie gelijk en loopt ie goed, maar waneer op temperatuur, loopt ie beroerd, klapt ie soms uit, en nu wilt ie niet meer starten tot de motor koud is.

als ie eenmaal start dan rijdt ie ook, en houdt ie zich niet in bij t rijden, maar als k stil sta bij de stoplicht ben ik geforceerd om gas te geven

zijn carburateurs nog makkelijk te verkrijgen?

Edit : ik ben een film aan het uploaden hoe hij nu loopt, en zometeen ga ik eentje uploaden waneer het probleem voorkomt.

« Laatst bewerkt op: augustus 18, 2019, 13:58:44 door Sutarettodesu »

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #7 Gepost op: augustus 18, 2019, 14:01:38 »
youtube linkie :

https://youtu.be/geEE6gfu2L8

zometeen film ik waneer ik een stuk gereden hebt, dit komt in hetzelfde bericht!

Superbedankt in ieder geval voor het meehelpen!

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #8 Gepost op: augustus 18, 2019, 15:05:44 »
Hij start moeilijk, lijkt we of ie verzopen is (verzuipt), wat ook de zwarte bougies verklaart.
En zit er wel een luchtfilter in? hij klinkt alsof er niets inzit.

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #9 Gepost op: augustus 18, 2019, 15:26:12 »
er zit een luchtfilter in, maar die is niet echt schoon, die ga ik sowieso vervangen

hij rijdt voor de rest echt superlekker, en ik heb in de filmpie in de volgende link een duidelijkere film gestuurd, stationair loopt hij veel beter in ieder geval , er is ook een dop achter de carb gemaakt van rubber, hier zat een gat in dus heb ik even snel wat erop gebeund , hierna doet hij het ook iets beter, maar het probleem met starten na zo'n stuk rijden is nog niet opgelost ( samen met zwarte rook )

en met de zwarte bougies erbij, krijgt hij teveel brandstof lijkt me.
Nadat ik m uitzette bleef ie even draaien maar sloeg na een seconde uit.
en toen starte hij weer zoals het filmpje hieronder
https://youtu.be/Ejt3FeRxOdc
« Laatst bewerkt op: augustus 18, 2019, 15:39:16 door Sutarettodesu »

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #10 Gepost op: augustus 18, 2019, 19:38:55 »
Die vacuümslang die los hangt hoort op een wit potje (vacuümklep) aan je luchtfilter te zitten, volgens mij zit dat potje er bij jou niet meer op.
Dop die slang maar eens af dan loopt ie een stuk beter, die slang zit namelijk op het inlaat spruitstuk, daar zuigt ie nu dus veel valse lucht.

Dat witte potje wat op het luchfilter zit (af zat bij jou) is voor de bediening van de zomer en winterstand, maar dat heb je niet nodig verder.
Waarschijnlijk zit er nu een gat in je luchtfilter waar dat potje hoort te zitten, maar heel goed kon ik het niet zien op het filmpje.

Of.... het is de slang die naar de rembekrachtiger hoort te lopen, remt die zwaar?
« Laatst bewerkt op: augustus 18, 2019, 19:44:50 door Patrix »

Offline daandc

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 587
  • toyota liefhebber
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #11 Gepost op: augustus 18, 2019, 19:46:09 »
Waarom koelvloeistofsensor vervangen?

Je hebt geen ecu en de paneelmeter binnen geeft goed aan zeg je .

Bougies mishandelen met een staalborstel is ook niet handig te lomp dus.

Zwarte rook betekend rijk oorzaken: sterk vervuild luchtfilter / ontsteking verkeerd / of er is iets goed mis in de carb.( versleten)

Belangrijk is eerst je beginzaken te controleren en te starten met verse bougies / rotor met rotorkap evt bekijken of je compressie goed is ook dit geeft slechte ontbranding en dito rook . klepspeling is ook aan te bevelen.


 
Beter een oude japanse die het doet , dan een jonge europese die je duwen moet !!

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #12 Gepost op: augustus 18, 2019, 19:51:36 »
(LIKE)  :)

Offline daandc

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 587
  • toyota liefhebber
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #13 Gepost op: augustus 18, 2019, 20:04:19 »
In het laatste filmpje hoor ik je zeggen bij het uitzetten van het contact bleef ie nog nalopen zei je ? (nadieselen)

Dit betekend meestal dat de boel behoorlijk verkoold is .

Dit betekend dat de boel eens schoongemaakt moet worden maar dit betekend ook dat het al langer moet spelen verijking krijg je ook verkoling van .
Beter een oude japanse die het doet , dan een jonge europese die je duwen moet !!

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #14 Gepost op: augustus 18, 2019, 20:35:37 »
Waarom koelvloeistof vervangen ? , dat is licht doorzichtig rood, je zou bijna denken dat het water is.

Ik zal foto's maken als k er mee verder ga

Het zou goed kunnen dat er wat delen van missen : de accu is ook provisorisch vastgemaakt.

Rotor en verdeelkap heb ik goed schoongemaakt ( hier zat allemaal drab in wat motorolie is )

Moet je ook zeggen dat de staat van de onderhoud ook slecht is

Bij deze auto hebben ze de olievuldop ingetaped met afdichtingstape.


Heel soms doet ie dat, dat nadieselen.

wellicht niet zo handig van mij ja met een staalborstel  :rofl:

ik ga er mee bezig, dankjulliewel voor de reacties  ;D

word vervolgd.

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #15 Gepost op: augustus 18, 2019, 20:37:51 »
Daan heeft het over de kvs sensor.

Al onder de kap gekeken of dat potje nog op het luchtfilter zit? of dat die slang van de rembekrachtiger is??

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #16 Gepost op: augustus 18, 2019, 20:55:43 »
Lol verkeerd gelezen

dacht zelf dat de sensor ook invloed had op de stationair gedrag aangezien het probleem voorkomt omdat hij dan warm is.
maar dat heeft geen invloed hier , weer wat geleerd =)

ik ga morgen verder ermee aan de slag  :D

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #17 Gepost op: augustus 18, 2019, 21:35:37 »
Ben benieuwd...

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #18 Gepost op: augustus 19, 2019, 18:04:54 »
Update :  kwam best laat van werk, maar de luchtfilter kunnen we weggooien.





en over dat witte pot gesproken die aan de zijkant hoort te zitten

Waren er leidingen die hierheen gingen ?

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #19 Gepost op: augustus 19, 2019, 19:59:18 »
De slang die aan dit witte potje hoort te zitten komt van achter de carburateur weg, helemaal onder bij de voet.
Dat potje heb je nog, of niet meer?

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #20 Gepost op: augustus 20, 2019, 00:28:17 »
Hier nog een foto van waar het witte potje als eerst zat

https://i.ibb.co/SrVKKfp/DSC-0148.jpg <---- volledige grootte



Die potje heb ik dus nooit gehad.... ( de starlet ooit wel )

Ook al verschillende autodemontagebedrij ven afgeweest om te zoeken naar een 2E met een carburateur om te zien wat ik wel niet allemaal mis, helaas geen succes  :'(

Als we naar de foto kijken met de rode cirkel in de vorige post



en dan kijkt naar dit


Dan zie ik dat een van de vorige eigenaren dit heeft omzeilt

Na mijn idee is er met de vacuum leidingen geknoeid ( joepie en dat voor mn eerste auto met carburateurmotor haha )

Morgen weer verder ! 
« Laatst bewerkt op: augustus 20, 2019, 00:56:13 door Sutarettodesu »

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #21 Gepost op: augustus 20, 2019, 12:49:14 »
Het witte potje zit er dus nog wel op, alleen is het bovenste slangetje weg, dit slangetje gaat normaal gesproken naar de inlaat van je luchtfilter waar een klep zit voor de zomer/winter stand, maar dit heb je niet nodig.

Wat er ontbreekt in de klem weet ik niet, maar het lijkt op de klem van een benzine filter, deze zit normaal rechtsonder tegen het schutbord.

Offline Sutarettodesu

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 49
  • Nothing beats a old toyota
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #22 Gepost op: augustus 20, 2019, 13:42:20 »
Die slangetje naar de klep zit er normaal op, de mechanisme was wel erg verroest en heb ik losgekregen.

vandaag krijg ik mn nieuwe luchtfilter binnen met bougies en brandstoffilter.

ik zal nu kijken bij de vacuumleidingen hoe ik het weer terug kan zetten op origineel.

want op de foto met de rode cirkel, als ik 1 leiding loshaalt dan zuigt ie lucht aan en loopt ie hoger zonder gehaper. ik denk dat dit anders aangesloten moet worden zoals te zien in de zwart witte plaatje die ik in mn vorige post heb geupload

Offline 86EP70white

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 209
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #23 Gepost op: augustus 20, 2019, 14:24:29 »
Nu snap ik wat jullie altijd bedoelen met die slangen van 2E motoren :o Dit is veel erger dan een 1E carb...

Wat daandc zegt. Bij zulke problemen beginnen bij de basis. Heb mezelf ook al eens rot gezocht naar een probleem, bleken de contactpunten versprongen te zijn...
'86 Toyota Starlet P7
'70 Volkswagen Kever 1302S

Offline Patrix

  • SCH forum member
  • **
  • Berichten: 4023
Re: Starlet P7 1.3DX loopt slecht waneer hij op bedrijfstemperatuur is
« Reactie #24 Gepost op: augustus 20, 2019, 15:13:00 »
Ik durf ook niet te zeggen hoe al die slangen horen te zitten, bij de 1E is dit veel eenvoudiger idd.