Auteur Topic: Here we go again...  (gelezen 1783 keer)

Offline Esperante

 • SCH forum member
 • **
 • Berichten: 54
Here we go again...
« Gepost op: juli 28, 2019, 21:12:23 »
Oke dan... Daar gaan we weer.

Ik heb op mijn 18e verjaardag, 10 februari 2017, een Starlet gekocht. P8, zo'n babyblauwe. Prachtig ding en veel mee beleefd, het een en ander aangepast zonder de nodige kennis (wist niet eens hoe je banden moest aflezen)...
In die tijd ben ik hier lid geworden en me voorgesteld, maar daar is het wel bij gebleven. http://starlet-forum.nl/index.php?topic=24300.msg515788#msg515788

Maar helaas is er destijds een einde gekomen aan het Starlet tijdperk, omdat ik iets zocht met meer luxe. Deze luxe vond ik in de vorm van een 2002 Mitsubishi Galant. Veel aan gedaan, veel mensen leren kennen en het hele plaatje. Alhoewel, aan alle goede dingen komen een einde. Zo ook mijn geliefde Galant, die op de nacht van 24 april 2019 werd aangereden door een VW Golf die mij niet zag op het kruispunt, en met ~90km/h vol in mijn zijkant klapte. Ik had twee dagen van tevoren een kuipstoel met Halo in de wagen gezet, en had ik deze niet gehad was ik waarschijnlijk niet meer in leven. Maar dat ter zijde, Galant totall loss. Mooi qudt.
Dus met JapFest op zicht had ik een nieuwe Galant gekocht, dit keer een V6. Dezelfde kleur en overhaast alles overgezet wat te redden viel, en toch nog kunnen verschijnen op JapFest Zandvoort. Maar ja, niet alles is perfect en zo ook de versnellingsbak. Die begaf het na een ritje bij ons zuidelijk buurland, wat nou niet bekend staat om de beste wegen. Wat bleek, de druklager was losgetrild en had zich verpulverd in de bak. Dus mijn koppeling deed niets meer. Met veel moeite ben ik uiteindelijk bij de specialist in Dronten gekomen, maar daar was er weinig wat gedaan kon worden. Keertje tijd maken dus. En als klap op de vuurpijl stond er een dikke controle onderweg naar huis, en natuurlijk werd ik eruit gevist. Veel bekeuringen later kreeg ik een WOK, en ja. Sindsdien staat die wagen nog altijd in Dronten te wachten tot eraan gewerkt wordt.Ik moest toch vervoer hebben, dus van een maatje een Nissan 100NX overgenomen. Zat wat werk aan (nog steeds), maar leuk ding voor in de zomer. Met zo'n targadak rijden is toch wel leuk!

Oke, nu hoor ik je al denken. Esperante, je zit hier op een Starlet forum en je hebt nu al twee Mitsubishi's en een Nissan opgenoemd. Waar is de Starlet? Nou, dat zal ik je vertellen. Ik heb afgelopen zondag voor de gein mijn oude kenteken van de Starlet opgezocht, want ik heb m wel eens zien rijden (jaar geleden alweer) en de eigenaar gevraagd dat mocht ze hem _ooit_ verkopen, dat ik hem dan graag terug koop. Dus ik dat kenteken intikken... en verdomd! Stond te koop, 20km verderop! Ik ben gelijk die kant op gereden, en allemachtig daar stond 'ie. Nog helemaal zoals ik m ingeruild had. Wel twee dagrijlichten in de grille en een derde remlicht toegevoegd, en natuurlijk een andere radio. Maar verder dan dat... helemaal zoals ik m weg deed. Dus die dag erna op maandag, stond ik bij openingstijd voor de deur om een proefritje te maken. Gewoon voor de lol, want ze vroegen er best wat voor (€1,250, ingeruild voor €750). Maar ik zat weer in de Slet, en ik reed de straat uit...

Nu weet ik niet of jullie dit bekend voorkomt, maar de bak maakt een soort wijnend geluid tijdens het rijden, vooral in de 2e en 3e versnelling. Ik hoorde dat geluid weer... en toen kwam het me terug. Twee jaar heb ik het Starletje gemist, tranen sprongen in m'n ogen. Ik moest m kopen. Dus een iets té lange proefrit later moest ik toch gaan onderhandelen, ondanks dat ik m voor de vraagprijs ook wel had meegenomen. Maar geld blijft geld, en uiteindelijk heb ik m voor €950,- en een ferme handdruk teruggekocht. En nu een week verder, ben ik er nog steeds gigantisch blij mee, en de grijns op m'n smoel als ik de sleutel weer omdraai is toch iets wat me bij zal blijven.Dus ja, kortom gezegd ik ben blij om terug te zijn. Heb een hoop geleerd in de tussentijd en het is nu tijd om de Starlet te bouwen zoals mijn vroegere visie!

Ik ben nog altijd opzoek naar enkele onderdelen. Zie mijn Project Thread voor de lijst!
http://starlet-forum.nl/index.php?topic=24995.0
« Laatst bewerkt op: augustus 17, 2019, 22:32:28 door Esperante »

Offline Patrix

 • SCH forum member
 • **
 • Berichten: 4090
Re: Here we go again...
« Reactie #1 Gepost op: juli 28, 2019, 22:35:04 »
Welkom terug, balen van de Galant maar gelukkig kan je het nog na vertellen.
Die V6 ziet er ook gaaf uit, jammer van alle ellende dat je er mee had en hebt op het moment.

Leuk verhaal van de P8

Offline Blinkie

 • SCH forum member
 • **
 • Berichten: 69
Re: Here we go again...
« Reactie #2 Gepost op: juli 29, 2019, 00:11:56 »
Wat een verhaal, doet me wat aan mijn eigen Starlet-story denken, dus herkenbaar. Gt stuur stond er gisteren 1 op marktplaats te koop. Succes verder met je leuke P8!

Offline Robinho

 • SCH forum member
 • **
 • Berichten: 1074
  • Sentimo radiatorbekleding
Re: Here we go again...
« Reactie #3 Gepost op: juli 29, 2019, 07:30:14 »
Cool dat je hem hebt terug gekocht! Veel succes met het project.

Offline Sutarettodesu

 • SCH forum member
 • **
 • Berichten: 53
 • Nothing beats a old toyota
Re: Here we go again...
« Reactie #4 Gepost op: augustus 17, 2019, 16:40:45 »
Wat gaaf dat je m terug heb gekocht!

Zelf hoop ik ook zoiets mee te maken maar dan met mn oude celica ( pr-40-lz )  was van een berg afgereden ( toen k m uitleende... )

een starlet steelt je hart, deze week ook weer een starlet gekocht

Offline JZ

 • SCH forum member
 • **
 • Berichten: 111
  • Project Wansmaak
Re: Here we go again...
« Reactie #5 Gepost op: oktober 05, 2019, 17:54:34 »
Mooie auto's hoor. Ben dol op japanners :). Veel plezier en veilige km's gewenst met de Starlet!