Starlet Forum

Techniek => Interieur & Audio => Topic gestart door: gwoutersen op april 05, 2018, 11:49:45

Titel: Regenwater in de kofferbak
Bericht door: gwoutersen op april 05, 2018, 11:49:45
Na lang gezocht te hebben in m'n auto, op dit forum en op internet ben ik er eindelijk achter waar dat vele regenwater in m'n kofferbak vandaan komt. De een zegt: bij de klapraampjes, de ander beweerd bij dat lange stuk afdicht rubber, maar nee het is echt dat plastic dopje onder het achterlicht waarmee hij op zijn plaats wordt gehouden. Er hoef maar een heel klein scheurtje in te zitten en het water weet wel naar binnen te komen.
Zo'n nieuw dopje is bijna nergens te bestellen, maar mijn Toyota dealer bestelde er voor mij twee voor samen 7,50 Na ze verwisseld te hebben is het kurkdroog gebleven en hoop ik er voor jaren vanaf te zijn.
Titel: Re: Regenwater in de kofferbak
Bericht door: Acronox op april 05, 2018, 11:53:28
Goed om te horen dat het opgelost is.
Titel: Re: Regenwater in de kofferbak
Bericht door: gwoutersen op april 05, 2018, 13:38:17
Ja das zeker fijn Acronox, ik kwam erachter nadat ik die plasticklep aan de rechterkant waar de krik inzit had verwijderd en met m'n linkerhand naar dat dopje van het achterlicht ging, daar hingen de druppels aan die vervolgens op het oogje van de krik vielen en vandaar verder de kofferbak kon inlopen met het gevolg dat zelfs het reservewiel in het water kwam te liggen. Als die dopjes verouderd zijn en het achterlicht er eens uitgehaald is, dan maak je dus grote kans dat het plastic dopje gescheurd is.

Hopende dat ik een ander met hetzelfde zoekprobleem heb kunnen helpen.
Titel: Re: Regenwater in de kofferbak
Bericht door: JZ op mei 13, 2018, 21:55:29
Sorry voor de kick van dit topic, maar ik heb dit ook! Er belandt water bij het reservewiel. Ik ga dit onderzoeken. Thanks!
Titel: Re: Regenwater in de kofferbak
Bericht door: elektro_freakz op mei 22, 2018, 09:09:22
Lol, ik haal er 1x per maand ff de stop uit :twisted: O:)